top of page

Πατήστε στην εικόνα για να προχωρήσετε

TGIF σημαίνει (Δόξα τω Θεώ είναι Παρασκευή). Το δίκτυο TGIF ξεκίνησε σε έναν αναλογικό επαναλήπτη στη δυτικο-κεντρική Φλόριντα με τον Robert (K4WZV),  περίπου το 2015 και το οποίο τότε αυξήθηκε με πάνω από 50 εγγραφές.
Μια μικρή ομάδα  από αυτούς πήγε στο D-Star μετά την κατάργηση του επαναλήπτη και στη συνέχεια μετακινήθηκε στο DMR, όπου ξεκίνησε ξανά το δίκτυο TGIF.
Στη συνέχεια μετακόμισε στο σύστημα Brandmeister και τώρα έχει καταλήξει ως ο βασικός πυρήνας του Δικτύου TGIF.

 

Το αυτόνομο δίκτυο TGIF ξεκίνησε ουσιαστικά τον Οκτώβριο του 2018 από τους Robert (K4WZV) και Mitch (EA7KDO).
Ξεκίνησαν το Δίκτυο TGIF με ένα μόνο TG (ομάδα επικοινωνίας=Talk Group) που έγινε, το 31665,  που το αποτελούσαν περίπου 5 Ραδιοερασιτέχνες και  εντάχθηκαν στο Δίκτυο, το οποίο τότε  ως σύστημα λειτουργούσε σε Raspberry pi.
Αργότερα, ο Ty (KG5RKI) εντάχθηκε στην παρέα για να βοηθήσει στη βελτίωση του κώδικα hblink,  τον οποίο ήδη έτρεχε,  μετά τον μετακίνησε  σε έναν διακομιστή cloud και στη συνέχεια έγραψε ξανά το backend για να δημιουργήσει αυτό που τότε ονομαζόταν Callmgr.

Ο Michael (K5MRE) και ο Andy (G7LRR) εντάχθηκαν επίσης στην ομάδα και δημιούργησαν πολλά από τα χαρακτηριστικά που απολαμβάνουμε στον ιστότοπο και πολλά άλλα πίσω από το πρόγραμμα που δεν φαίνονται.
Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, το δίκτυο αυξήθηκε γρήγορα από μόλις μερικές εκατοντάδες χρήστες σε κάτι λιγότερο από 5.500.
Το δίκτυο τώρα φιλοξενεί περίπου 776 ενεργά TG διαθέσιμα για χρήση από όλους.
Το κύριο/αρχικό TG είναι το αρχικό 31665 και μερικές φορές αναφέρεται ως «Mothership» από πολλούς.
Όλοι οι Ραδιορασιτέχνες είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν και να δοκιμάσουν το τι προσφέρει το δίκτυο.
Το Δίκτυο εξακολουθεί να αναπτύσσεται ραγδαία. Πριν λίγο καιρό, το Pi-Star και το Shark RF Openspot πρόσθεσαν το δίκτυο TGIF στη λίστα των δικτύων τους.

 

Αλλά αυτή η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Γύρω στο τέλος του 2019, ο Ty (KG5RKI) ήταν σε θέση να προβλέψει τους  περιορισμούς και το πόσο μακρυά θα μπορούσε να προχωρήσει ένα τέτοιο κλασικό σύστημα επικοινωνίας σε σχέση με τον ραγδαία αυξανόμενο αριθμό χρηστών.
Έτσι, ο Ty ανέλαβε να χρησιμοποιήσει για άλλη μια φορά τις δεξιότητες κωδικοποίησης και τις γνώσεις του για την ψηφιακή δικτύωση και στον ελεύθερο χρόνο του να ξαναγράψει και να σχεδιάσει ένα δίκτυο ξεκινώντας από ένα τελείως βασικό επίπεδο και προχωρώντας σε υψηλότερο επίπεδο , το οποίο είχε την κωδική ονομασία «Prime» και ήταν ανοιχτό σε beta testers κατά την ανάπτυξη. Με τον Andy (G7LRR) ως συνεργάτη του στην όλη επέμβαση της επεξεργασίας του κώδικα και τον Rob (K4WZV) να τον έχει ως υποστήριξη, η ομάδα σημειώνει γρήγορη πρόοδο στη δημιουργία μιας εξαιρετικής λύσης για Ραδιοερασιτέχνες σε όλο τον κόσμο.

bottom of page